MERYEM TAN GELECEKTEN UMUTLU

05-02-2016

MERYEM TAN GELECEKTEN UMUTLU

Pamukkale Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının oyuncusu Meryem Tan, milli takım kampından umutlu döndü. Genç sporcu gelecekte milli takım formasını giyerek hem Pamukkale Belediyesi’ni hem de Denizli’yi temsil etmek istediğini ifade etti. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Kısa süre önce kurulan takımımızdan milli takıma sporcu göndermenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nin 2015 yılının Ağustos ayında kurduğu “Pamukkale Belediye Spor Kulübü”nde forma giyen 17 yaşındaki Meryem Tan, milli takım kampından umutlu döndü. Bu sezon başında kurulan ve 2015-2016 sezonunda Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel A Ligi’nde mücadele etmeye başlayan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, kısa sürede milli takıma sporcu gönderdi. Bayan ve erkeklerin aynı takımlarda mücadele edebildiği tekerlekli sandalye basketbol takımında yer alan İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi 3. Sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Meryem Tan, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan U25 Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımı kampına katılmıştı. Yalova’da yapılan kampa yer alan genç sporcu Meryem Tan, Temmuz ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan ay-yıldızlı takıma seçilebilmek için çalıştı.

GELECEKTEN UMUTLUYUM

Pamukkale Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nda spora başladığını ifade eden Meryem Tan, milli takım izlenimlerinden dolayı mutlu. Yalova’daki kampın kendisi için çok önemli olduğunu belirten genç sporcu, “Kamptaki arkadaşlık ortamı çok iyi idi. Antrenmanlar ağır geçti ancak ben çok mutlu oldum. Çünkü hem Pamukkale Belediyesi’ni hem de Denizli’yi bu takımda temsil etmek çok önemli. Bu kamp benim spor yaşantımdaki gelişimde çok önemli. Burada bir çok konuda bilgi sahibi oldum. İlk amacım Mart ayında yapılacak olan kampa da katılmak. Ancak daha da büyük hedefim milli takım formasıyla Avrupa Şampiyonası’nda boy göstermek. Bunu başararak hem kulübüm Pamukkale Belediyespor’u hem de Denizli’yi gururlandırmak istiyorum. Bunun için çok çalışmam gerektiğini biliyorum” dedi.

GURUR DUYDUK

Pamukkale Belediyesi ve Pamukkale Belediye Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Gürlesin ise belediye olarak spora büyük önem verdiklerini ifade etti. “Biz herkesin spor yapması için çeşitli çalışmalar yapıyoruz” diyen Gürlesin,  “Ancak engellileri daha da önemsiyoruz. Bu nedenle kurduğumuz kulübümüzün ilk branşını tekerlekli sandalye basketbol takımı olarak belirledik. Kısa sürede yapılan çalışmalarla takımımız lige katıldı. Takımımızda bulunan sporcularımızdan biri olan Meryem Tan kardeşimiz milli takıma davet edildi. Bu durumdan dolayı gururluyuz. Bu sporcumuzun diğer arkadaşlarına örnek olacağına inanıyorum. Gelecekte Pamukkale Belediyespor yetiştirdiği sporcularla dikkat çekecektir. Biz belediye olarak sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.