PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN İYİ TARIMA TAM DESTEK

image

02-06-2017

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN İYİ TARIMA TAM DESTEK

Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içinde üretilen tarım ürünlerinde “İyi tarım” uygulaması yapılamasına destek veriyor. Kocadere’de üreticilerle bir araya gelen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Tarımsal üretimde bölgemiz koşullarını göz önüne alarak avantajlarımızı ve dezavantajlarımızı belirleyip, üretimde yol haritamızı çıkarmalıyız. Biz belediye olarak gereken desteği her zamanki gibi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçeye bağlı Kocadere Mahallesi’nde düzenlenen iyi tarım uygulamaları toplantısına katılarak çiftçilerle bir araya geldi. Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Pamukkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, çiftçilere yönelik iyi tarım uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantılarına Kocadere Mahallesi’nde devam etti. Kocadere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde gerçekleşen toplantıya Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in yanı sıra Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ile çok sayıda çiftçi katıldı. Müdürlük yetkilileri, en az maliyetle en kaliteli ve en fazla ürünün alınabilmesi için çiftçilerin neler yapmaları gerektiğini aktardı. Bu arada, teknolojik alandaki yenliklerin çiftçilerin işlerini kolaylaştırdığı, üretilen ürünlerin ise dünya pazarında yer alabilmesi için yapılması gerekenler anlatıldı.

 “İYİ TARIM İÇİN DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”

 Toplantıda çiftçileri dinleyen, görüş ve düşüncelerini alan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin,  Pamukkale Belediyesi’nin görev ve sorumlulukları kapsamında yapılabilecekler için hemen işe koyulacağını ifade etti. Pamukkale’nin turizm, sanayi, tarihi ve kültürel varlıklar kadar tarımsal üretimde de önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Başkan Gürlesin, “Dünya kekik üretiminin önemli bir kısmı ilçemizden karşılanıyor. Kocadere’de iklim faktörünün de etkisiyle ön plana çıkan, dünya piyasasına erkenden sunularak büyük avantaj sağlayan kayısı ve nar gibi çeşitli ürünlerimiz var. Tarımsal üretimde bölgemiz koşullarını göz önüne alarak avantajlarımızı ve dezavantajlarımızı belirleyip, üretimde yol haritamızı çıkarmalıyız. Belediye olarak bizler de, iyi tarım uygulamalarına destek olarak çiftçilerimizin üretimine artı değer kazandırmalıyız. Çiftçiler, ürünlerin satış noktalarına sunulurken fiziki mekanın iyileştirilerek kamyonların rahat yanaşabileceği durumun oluşturulmasını istenildi. Diğer bir talep ise kullanılmış ilaçların atık kutularının konulacağı alanların oluşturulması için belediye desteği ifade edildi. Bizler, birçok alanda çiftçilerimizin yanında olduk, bundan sonra da desteklerimiz sürecek. Çiftçilerimizin beklentisi başımızın gözümüzün üstünedir. Talepleri tek tek değerlendireceğiz, üzerinde çalışıp uygulanabilirliğini tespit edeceğiz. Bizim dışımızdaki konular da ise köprü olacağız. Ben bu vesileyle tüm çiftçilerimizi bol bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

  

 

               

Haber Görselleri