PAMUKKALE BELEDİYESİ BAŞSAVCI MUSTAFA ALPER'İN ADINI YAŞATACAK

14-07-2017

PAMUKKALE BELEDİYESİ BAŞSAVCI MUSTAFA ALPER'İN ADINI YAŞATACAK

Pamukkale Belediye Meclisi, geçtiğimiz ay trafik kazasında şehit olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in adını yaşatıyor. Hollanda ile yaşanan kriz nedeniyle kardeş şehirliği iptal edilen Almelo’nun adını taşıyan caddeye Şehit Başsavcı Mustafa Alper’in ismi verildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, caddenin açılışının 15 Temmuz’da saat 19.00’da yapılacağını belirterek, tüm vatandaşları açılışa davet etti.

Pamukkale Belediyesi, 15 Temmuz sürecinde ülkemizin birlik ve beraberliğin bozmaya çalışan hain darbecilere karşı başarılı ve kararlı çalışmalar yapan ve geçen ay geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Başsavcısı Mustafa Alper’in ismini yaşatıyor. Pamukkale Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda oybirliği ile alınan kararla Almelo caddesi olarak bilinen caddeye Mustafa Alper adının verilmesi uygun görülmüştü.

“ŞEHİT BAŞSAVCI’NIN ADI İLÇEMİZDE YAŞAYACAK”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğünü bozmaya yönelik, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin birlik ve beraberliğin bozmaya çalışan hain darbecilere karşı başarılı ve kararlı çalışmalar yapıp, hukukun üstünlüğü için cansiperane mücadele veren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in isminin, gelecek kuşaklarca da bilinmesini istedik. 15 Temmuz sürecinde, Hollanda’ya giden, Dışişleri Bakanımız ile Aile Sosyal Politikalar Bakanımız ve orada yaşayan Türk vatandaşlarımıza yapılan insanlık dışı uygulamalar sonrasında Denizlili hemşerilerimiz, ilçe sınırlarımız içerisinde kalan Mehmetçik ve Kınıklı Mahallelerinde bulunan ‘Almelo Caddesi’ isminin değiştirilmesi konusunda yoğun taleplerde bulunmuşlardı. Belediye Meclisi’miz de imar komisyonumuzdan gelen önergeyi değerlendirerek, Almelo Caddesi isminin ‘Başsavcı Mustafa Alper Caddesi’ olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verilmişti. Yine bizim için önemli olan 15 Temmuz 2017  Cumartesi günü saat 19.00’da gerçekleşecek olan açılışımıza tüm halkımızı bekliyoruz. Bu vesile ile kaybettiğimiz Başsavcı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli’yi saygıyla anıyoruz” dedi.