Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçede geleceğe yönelik bir çok projeye imza atıyor. Sosyal tesis konusunda da projeler hazırlayan Başkan Gürlesin, Pamuk Kafe, Pamuk Kafe Üniversite, Kitap Kafe, Konuşan Bank ve Şelale Çay Bahçesi’ni hizmete sundu. Başkan Gürlesin, “İlçe halkımıza belediye hizmetlerimizi kaliteli bir şekilde ivedilikle götürmeye devam ederken, sosyal hayatlarına da katkı vermek istedik. Halkımızın hizmetine bugüne kadar sosyal tesis olarak değerlendirdiğimiz 3 ayrı noktada yaşam alanı projemizi hayata geçirdik” dedi.
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile birlikte, yepyeni bir çehreye kavuşan Pamukkale İlçesi, her geçen gün daha da gelişmeye devam ediyor. Pamukkale’de yaşayan 7’den 70’e her yaşta ki vatandaşa hitap edecek projeleri gündeme alarak, yaşlı-engelli-çocuk-genç her kesime yönelik dev yatırımlarını tek tek hayata geçiren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçenin çehresini değiştirdi. Pamukkale Belediyesi’nin YSE’deki yerleşkesi içinde bulunan Pamuk Kafe ilk hizmete giren sosyal tesis oldu. Pamuk Kafe’nin ikinci şubesi ise üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Kınıklı bölgesinde hizmete girdi. Yine aynı yerde gençler hizmet veren Kitap Kafe ve Konuşan Bank önemli çalışmalar arasında yer alıyor. Ayrıca termal turizmin yoğun olduğu Karahayıt’ta da Şelale Park Çay Bahçesi vatandaşların uğrak yeri oldu.
KALICI ESERLER BIRAKIYORUZ
“Her yaşa uygun her kesime hitap edecek sosyal tesislerin bir bölümü hizmete girdi” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Sosyal yaşantının vazgeçilmezi yeşil alanlarımızı, daha verimli nasıl vakit geçirilebilir sorusuna yanıtlar bularak, projemizin bulunduğu bölgemize uygun nitelikte işler yapıyoruz. Günlük değil kalıcı eserler bırakıyoruz. Bu amaçlarımız doğrultusunda Belediyemiz işletmesinde olan 3 ayrı bölgede sosyal tesis yaptık. Belediyemizin ana binasında bulunan Pamuk Kafe’miz, ardından turizm bölgemizde Şelale Park adını verdiğimiz çay bahçemiz ve son olarak Kınıklı mahallemizde Pamukkale Üniversitesi’ne en yakın mesafede Denizlimizde bir ilki daha gerçekleştirerek Konuşan Banklarda şiir dinleyerek, onlarca yazarın binlerce kitabının ücretsiz olarak okuyabilecekleri, dostlarla hoş muhabbetlerin çay, kahve eşliğinde yapılabileceği bir tesis projemizi hayata geçirdik” dedi. Başkan Gürlesin, sosyal hayat için daha büyük projelerin de olduğunu hatırlatarak, bu çalışmaların önümüzdeki günlerde kamuoyuna aktarılacağını belirtti.
PAMUK KAFE, HEM PERSONEL HEM DE VATANDAŞA HİZMET VERİYOR
Pamukkale Belediyesi İncilipınar Mahallesi YSE yanında bulunan belediye yerleşkesi içerisinde, personelin ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesis olan Pamuk Kafe’yi 2016 yılının Ekim Ayı’nda hizmete açtı. O günden bu yana tesis hem işlemler için belediyeye gelen vatandaşlara hem de çalışan personele hizmet veriyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyemiz içerisinde hem personelimizin hem de vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte hizmete açtığımız, ismini Pamuk Kafe koyduğumuz bu tesisimizde personelimiz, vatandaşlarımız dinlenebiliyor, sunulan hizmetlerden faydalanabiliyor. Vatandaşlarımızla her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz halk günlerimizi burada gerçekleştiriyoruz. Hafta içi olduğu gibi, hafta sonu da vatandaşlarımızın buluşma noktalarından biri haline geldi. Vatandaşlarımızdan gelen olumlu geri dönüşlerle de gururlanıyoruz. Pamuk Kafe’mizi bilmeyen vatandaşımız varsa, bekliyoruz” diye konuştu.
KARAHAYIT ŞELALE PARK HİZMETE GİRDİ
Gerçekleştirdiği projeleri hayata geçirirken tek bir noktadan değil, birçok amaca hizmet etmesi açısından değerlendiren Başkan Gürlesin, vatandaşların hizmetine açtığı sosyal tesisler de birçok fayda sağlama noktasını göz önüne alıyor. Pamukkale İlçesi, Türkiye ortalamasının üzerinde bir nüfus yoğunluğuna sahip ilçe olması yanı sıra, sadece Denizli’nin değil Ege Bölgesi’nin hatta Türkiye’nin en önemli turizm bölgesini sınırları içerisinde barındırıyor. Başkan Gürlesin, turizm bölgesi olan Karahayıt-Pamukkale-Akköy bölgesinde çok önemli projeleri hayata geçirirken, o bölgede yaşayan ve bölgeye gelen ziyaretçilerin hoş bir mekânda dinlenmelerine olanak sağlamak amacıyla, ‘Şelale Park Çay Bahçesi’ adındaki sosyal tesisi de vatandaşları hizmetine sundu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kısa sürede Karahayıt’ta yaşayan vatandaşların ve bölgeye gelen misafirlerin dinlenme mekânları arasından ilk sırayı alan Şelale Park Çay Bahçesiherkesi beklediğini ifade etti.
GÜRLESİN, KONUŞAN BANKLARLA, YİNE DENİZLİ’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Pamukkale Belediyesi’nin ilçede geleceğe yönelik hayata geçirdiği projelerden biri olan Pamuk Kafe Üniversite ile ilgili Başkan Gürlesin, “Burası belediyemizin ikinci sosyal tesisidir. Birincisini belediyemizin ana binası içinde Pamuk Kafe olarak açmıştık. Pamuk Kafe Üniversite’yi yaklaşık iki ay önce Ramazan başında hizmete aldık. Burasının üniversite bölgesi olması bakımından üniversite gençliğine yönelik hizmet vermeyi hedefledik. Bu şekilde hizmetlerimizi her geçen gün artırmaya çalışıyoruz. Denizli’nin nüfus anlamında en büyük ilçesi konumundayız. Şehrin çekirdek noktalarına üniversite bölgesine, turizm ve termal sağlık turizmi bölgesine, tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesime hizmet veriyoruz. Pamuk Kafe Üniversite sosyal tesisimizde üniversite öğrencisi ağırlıklı olan Kınıklı Mahallemizde oturan ailelerimize ve üniversite gençliğine yönelik bir çalışmamızdır” dedi. Pamuk Kafe Üniversite, içerisinde çay bahçesi, Kitap Kafe ve Konuşan Bankların bulunduğu dinlenme alanı olarak üç bölümden oluşuyor. Halkın her kesimine hitap eden, ancak özellikle kitap okuma, konuşan banklarda ünlü şairlerden şiir dinleme olanağının sunulduğu Pamuk Kafe Üniversite, hizmete girdiği günden itibaren bölge halkının vaktini geçirdiği en önemli buluşma noktalarından biri haline geldi.
KİTAP CAFE GENÇLERİN VAZGEÇİLMEZİ OLDU
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kınıklı Mahallesi 6085-6083-6091 Sokaklarının kesişim noktasında, Pamukkale Üniversitesi Ana Kampüsü’ne ve Kredi Yurtlar Kurumu Yurtlarına çok yakın mesafede bulunan alanda yapımını gerçekleştirdikleri projeyi başından sonuna kadar bizzat takip etmiş ve Ramazan Ayı’nın başlarında hizmete açmıştı. Temel olarak gençlerin kitap okuma alışkanlıklarını artırmaya yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanan proje hakkında bilgi veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamuk Kafe Üniversite projemiz bir anlamda gençliğimize yaptığımız yatırımlardan birisidir. İçerisinde bulunan Kitap Kafe proje kapsamında seçilen kitapların gençlerin kültürel ve edebi dünyalarına ışık tutmasını amaçladık. Diğer yandan birlikte kitap okuma, eski kütüphane kültürünü yeniden yaşatma, kitap bağışları ile köylerde yeni kütüphaneler kurma projemizin diğer amaçlarından birisi. Kitap Kafe’mizde, 2 bin seçkin yazardan 3 bin adet seçkin kitap bulunmaktadır. Kitap kafeye ücretsiz üye olan gençler ödünç kitap alıp belli bir süre zarfından kitabı okuyup geri getirmektedir. Kitabını Kitap kafede okuyan kişiler ücretsiz çay, limonata gibi ikramlardan da faydalanmaktadır. Ayrıca, Kitap Kafenin inşası ve kitap alımları tamamen belediye bütçesinden karşılanmıştır. Kitap kafenin yanında buluna parka 9 adet konuşan bank yerleştirilmiştir ve bu bankların her birinde bir ünlü şairimizin şiiri seslendirilmektedir. Bu sayede şiiri sevdirmek, okumak ve okutmayı hedefledik” diye konuştu.
KONUŞAN BANKLAR’DA ŞİİR DİNLEMEK AYRI BİR KEYİF
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in gençlik projelerinden biri olan ve aynı zamanda, sosyal hayata katkı sunmak noktasında Belediyenin sosyal tesis atağı olarak dikkat çekiyor. Gençliğin buluşma noktası haline gelen Pamuk Kafe Üniversite’de bulunan Konuşan Bank’larda, yorgunluk atarken, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy, Adil Erdem Bayazıt, Cahit Zarifoğlu, Arif Nihat Asya, Mevlana, Yunus Emre, Nazım Hikmet, Sezai Karakoç’un şiirlerini dinleyen vatandaşlar, bölgenin en önemli kazançlarından biri olduğunu ifade ettiler.