Veteriner İşleri Müdürlüğü

a) Sahipsiz veya güçten düşmüş ya da tehlike arz eden hayvanların korunması ve sahiplendirilinceye kadar bakımının yapılması ile rehabilitasyonunun sağlanması amacıyla hayvan bakımevleri kurmak.

 

b) Bakımevlerine alınan hayvanları Bakanlık veri sistemine kaydetmek, rehabilite edilen köpekleri, sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevlerinde barındırmak.

 

c) Müdürlüğe ulaşan hayvanla ilgili şikâyetleri değerlendirip, şikâyete konu olayı ya da hayvanı yerinde inceleyip, yetkileri doğrultusunda sonuçlandırmak. 

 

d) Isırılma olaylarında, ısırma yapan hayvanı, hayvan kontrollü ise sahibinde, değilse müdürlüğe ait ünitede müşahede altına almak ve konu ile ilgili yazışmalarını yapmak.

 

e) Müdürlüğe nakledilen ya da bizzat vatandaşlar tarafından getirilen hasta ve güçten düşmüş sahipsiz hayvanların kabul kayıt işlemlerini yapmak, durumunu değerlendirmek, gerekli bakım ve tedavisini yaparak hayvan bakımevine sevkini sağlamak.

 

f) Kuduzdan şüpheli kedi ve köpek gibi sahipsiz hayvanları müşahede için karantina altına almak.

 

g) Zoonotik hastalıklarla mücadele etmek ve gerekli önlemleri almak. Hayvanlardan hayvanlara ve hayvanlardan insanlara geçebilecek hastalıkları tanıtmak korunma ve çözüm yollarını belirlemek, kişisel hijyen, gıda hijyeni, kent zararlılarıyla mücadele, hayvan sağlığı ve çevre sağlığı konularında afiş, broşür, yazılı, görüntülü iletişim araçlarını kullanarak eğitim çalışmaları ve seminerler düzenlemek.

 

h) Bulaşıcı hayvan hastalıkları yönünden gerekli tedbirleri almak, salgın hastalık durumlarında, ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemlerini uygulayıp, karantina tedbirleri için ilgili kurumlarla eşgüdümü sağlamak.

 

i) Müdürlükle ilgili stratejik plan ve bütçeyi oluşturmak, ihale ile müdürlüğün gereksinimlerini satın almak.

 

j) Müdürlük görevleri ile her türlü faaliyetleri ilgili mevzuatlara, Müdürlüğün ve Belediyenin kabul ve ilan ettiği temel ilkeler doğrultusunda yapmak.

 

k) Belediyece ruhsatlandırılan kasap ve balık satış yerlerinin, ruhsat başvurularında uygunluk açısından değerlendirilmesinde talep olduğunda ilgili birimlerle koordineli çalışmak.

 

l) Pamukkale İlçe sınırlarında bulunan Pamukkale Belediye Başkanlığına ait kedi evlerine ve ihtiyaç durumunda park ve bahçelere mama tesisinden elde edilen mamaları dağıtmak.

 

m) Kurban bayramı öncesi ve sonrasında oluşabilecek salgın hastalıkların yayılmasının engellenmesi, belgesiz ve kaçak hayvan girişlerinin önlenmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınması, satış ve kesim yerlerini belirlenmesi için gerekli ilgili birim ve kurumlarla koordinelerde bulunmak.

 

n) Belediye sınırlarındaki kurban kesim yerlerinin denetlenmesi ve hijyenik koşullarda işletilmesi için ilgili birim ve kurumlara destek sağlamak.

 

o) Belediyenin diğer birimleri, diğer belediyeler ve Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İl Hayvanları Koruma Kurulu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı gibi kurum ve kuruluşlarla ortak projeler hazırlamak ve yürütmek.

Fehmi BULUT

Müdür V.